راهکار های مجازی سازی| Virtualization

VMware_header_112613

 

مجازی سازی یک تکنولوژی نوظهور در دنیای IT است که به طور روزافزونی مورد استقبال سازمان ها در سرتاسر جهان واقع شده است. بهره گیری از مجازی سازی، انقلابی در زیرساخت سخت افزاری سازمان ها پدید آورده است و عملا معماری جدیدی بر اساس آن بنیان گذاشته شده است.

VMware-View-diagram

در واقع مجازی سازی به نوعی راهکاری برای استفاده حداکثری از منابع سخت افزاری است. مجازی سازی مسئله تناظر یک به یک سرورها و Application ها را از بین برده است. حالا که به لطف مجازی سازی می توان چندین Application را بر روی یک سرور نصب کرد پس می توان رابطه یک به چند را برای چندین Application و یک سرور در نظر گرفت. متعقابا محاسبه هزینه بر اساس سرور و مقایسه بر آن اساس دیگر معنایی ندارد. اکنون یک معیار دقیق تر، بررسی هزینه بر اساس Application است.

با استفاده از مجازی سازی بر روی یک سرور می توان چندین سیستم عامل و برنامه را به طور همزمان و موازی نصب نمود، به طوری که هر یک در زمانی که نیاز به منابعی چون CPU ، کارت گرافیک ویا حافظه پیدا کردند، بتوانند به اندازه نیازشان از این منابع استفاده نمایند. مجازی سازی یک دستگاه سرور تنها ابتدای این سناریوی هیجان انگیز است. فراهم آوری یک زیرساخت کاملا مجازی بر روی یک مجموعه متشکل از 100 ها سرور و storage هدفی است که مجازی سازی به راحتی آن را ایفا می نماید.

برای مجازی سازی محصولات متنوعی از شرکت های مختلف وجود دارد. اما معتبرترین آنها ساخته سه شرکت VMware, Microsoft, Citrix می باشد. Vmware در بین این سه شرکت با فاصله قابل توجهی از رقبای خود پیشتر است.

شروع کار باید با جستجو برای یافتن یک Hypervisor بسیار قدرتمند باشد. Hypervisor یا VMM برنامه ای است که امکان نصب چندین سیستم عامل به طور همزمان را بر روی سرور یا رایانه پذیرنده فراهم می آورد و با مدیریت منابع سخت افزاری، آن را در بین سیستم عامل ها و نرم افزارهای متقاضی تسهیم می کند. اما سوال این است که آیا همه Hypervisor ها یکسان عمل می کنند؟

دقیقا باید گفت که انتخاب یک Hypervisor قدرتمند و از همه مهمتر نحوه پیکر بندی آن مهترین بخش یک پروژه مجازی سازی را تشکیل می دهد که با اطمینان می توان گفت شرکت راهکار پردازش باتیس دارای کادری مجرب در این زمینه می باشد .